Pandora Blog

Születéskövek, avagy Pandora és az ásványok?!

MomentsBox
2021.10.14 13:52
Születéskövek, avagy Pandora és az ásványok?!

Sokan már ismeritek a Pandora születésköves ékszereket, avagy azokat a charmokat, gyűrűket, fülbevalókat, medálokat, na és petiteket, amelyek valamelyik konkrét hónaphoz köthetően egy aprócska követ is magukba foglalnak.

Ezek a picinyke darabkák azért is érdekesek számunkra, mert úgy tartják, hogy az a hónap, amelyikben születtünk nemcsak egy csillagjeggyel társul, hanem egy születéskővel és egy meghatározott színnel is össze van kötve.

Születés szívek

Azt, hogy ki mennyire hisz ezeknek a köveknek és ásványoknak az erejében, illetve jelentésében mindenkire rábízzuk, a leírásaink sem ezekről fognak szólni. Mi leginkább érdekességeket hoztunk Nektek arról, hogy milyen drágaságokat tartalmaztak a régi, kifutott Pandora ékszerek, majd ezeket milyen változatok követték az idő előrehaladtával egészen mostanáig.

New Pandora Birthstone Collection - Style Blog

Először is egy kép a legfrissebb kollekcióról az összehasonlítás miatt, majd vágjunk is bele hónapokra bontva a kövek rejtelmeibe, szerintünk nagyon érdekes lesz.

Január – Gránát

Csodálatos és különleges színű gránát ásványt több kollekcióban is csodálhattuk a Pandora ékszereiben, egészen a legújabb színes kollekcióig, a My True Colors-ig, amiben a megjelent gyűrű és függő már mesterséges sötétvörös kővel készült.

Pandora Január

Február – Ametiszt

Ez a hónap a lila színárnyalataival kápráztat el minket. A Pandora többnyire szintetikus ametisztet használt, bár régebbi kollekciós darabokban, például a születés virág charmok esetében még a valódi kövek is előbukkantak. Napjainkban pedig a lila mesterséges kő váltotta le a szintetikus ametisztet is.

Pandora Február

Március – Akvamarin, hematit, kristály? Hogy is van ez?

Hoppá, itt van egy csavar, na jó, inkább érdekesség a születésvirágok tekintetében! A márciusi születésvirágok eleinte hematitot tartalmaztak, majd lecserélték őket akvamarinra, ezeket pedig a Pandora felváltotta a szív charm, a petitek és a gyűrűk tekintetében is a vízkék kristályra.

Pandora Március

Április – Hegyikristály

Csodás áttetsző ásvány, a letisztult viseletért. A legújabb kollekció, darabjaiban már tejfehér mesterséges kő került a helyére.

Pandora Április

Május – Krizopráz

Az eleinte krizopráz ásványokat tartalmazó ékszereket hamar felváltotta a zöld kristály, majd később az esőerdő színű zöld mesterséges kő, amelyek egy sokkal élénkebb zöld színt adtak a Pandora májusi szettjének darabjaihoz.

Pandora Május

Június – Holdkő

Sokak által ismert és kedvelt ásvány, a szürke holdkő, a júniusi Pandora ékszerek is ezeket a köveket hordozták, amíg a legfrissebb kollekciós születéshónap ékszereiben fel nem váltotta a mesterséges halványrózsaszín kő.

Pandora Június

Július – Rubin vagy Karneol?!

Régebbi kollekciók köve a karneol volt, amely kissé narancsos színével varázsolt el minket, majd ezeket lecserélte a Pandora szintetikus rubinra a további ékszereiben. Ezzel találkozhatunk például a szív charmban, gyűrűben, fülbevalóban és a petiteben is. A legfrissebb kollekcióban pedig felváltotta a mesterséges lángoló vörös színű mesterséges kő.

Pandora Július

Augusztus – Peridot

A legújabb kollekciót kivéve, minden születéshónapos Pandora ékszerben valódi peridot kövecske helyezkedik el. Az előbbiben már világosabb, tavaszzöldre elnevezett mesterséges kő található.

Pandora Augusztus

Szeptember – Zafír vagy Lapis ez itt a kérdés

Talán a szeptember is egy érdekes csavarokkal teli hónap, hiszen a születés virágok közül lapis lazuli változatos és zafír köves változat is létezik. Később pedig ezeket váltotta fel a Pandora királykék mesterséges kristálya, majd a legújabb ékszereiben a mesterséges kő.

Pandora Szeptember

Október – Az Opálos rejtély

Talán kezdjük a legfrissebb darabokkal, ezek nem más, mint a sziromrózsaszínnek nevezett mesterséges kővel készülnek, melyet megelőzött a Pandora rózsaszín opálos kristálya. A valódi ásványt rejtő ékszerek pedig még ennél is korábbra tehetők időben, ezekben eredeti rózsaszín opál volt. Képzeljétek ezzel nem ért véget a sor, még ezt is megelőzte egy csodálatos turmalinos változat, feltéve, ha a virágos charmokat vesszük szemügyre.

Pandora Október

November – Citrin

A valódi citrinnel készült csodás ékszereket csak a legújabb kollekció darabjai váltották fel, melyben már méz színű mesterséges kövek kaptak helyet.

Pandora November

December – Kék kristály, türkiz, égkék, hogy is van ez?

Eleinte a virágos charm és a régebbi kollekciós fülbevalóban, illetve gyűrűkben még valódi türkiz volt, melyet felváltott a london blue kristály kéksége, végül pedig meg kellett érkeznünk az égkék mesterséges kövekhez az új kollekcióval.

Pandora December

Íme a lecserélt eredeti ásványos régi darabok, amik már megfordultak nálunk is. Emlékeztek még mit írtunk? Hematit volt a március, lapis volt a szeptember és turmalin volt az október első köve.

Pandora lecserélt ásványok hematit, lapis, turmalin

A végére pedig egy személyes különlegességet tartogattunk, egy kis bicolor virágot. Története egyszerű, áprilisi charm volt mesés hegyikristályokkal, de sajnos az egyik eltört egy leesésnél, így át lett alakítva egy kis arannyal, ilyen káprázatos különlegességre.

Különlegesség

Mutasd meg Te is melyik hónapban születtél, a hónapod kövével!

Pandora petite

 

További képek a születésköves kollekciókról:

Születés

születes

születesgyur

Gyűrű

fuli

medal

Utóbbi képek a http://www.morapandorablog.com/ oldalról és a http://www.charmsaddict.com/ weboldalról származnak!

Aki pedig szívesen olvasgatna még a hónapok köveinek jelentéséről:

http://noihirek.hu/cikk/egeszseg_szepseg/megerkezett_a_pandora_legujabb_szuleteskoves_kollekcioja

https://ruzsesmas.hu/pandora-szuletesko-kollekcio/