Pandora Blog

Pandora-monológok

MomentsBox
2021.07.22 20:11
Pandora-monológok

Már kislányként megtanulod, hogy a lányoknak erősnek kell lenniük. Ha meghúzzák a hajadat, az igazából bók. Ha a szoknyád alá néznek, csintalanok a fiúk, és ha sírsz, hát nem érdemes, hiszen úgyis elmúlik, mire férjhez mész.

Erős vagy!

Aztán megnősz, és rájössz, hogy erős vagy. Bármit kibírsz, és bármire képes vagy… Nem feltétlenül azért, mert erre vágysz. Van, hogy azért, mert muszáj.

Pandora: Ezüst, ami megacélozza a lelket

Kétféle nő létezik: az egyik vágyakozik, majd hosszú várakozás után megveszi magának az első Pandora karkötőjét. Büszkén tekint le rá, mert tudja, hogy keményen megdolgozott érte. A charmok, amiket kiválaszt, nem csupán csecsebecsék: néma monológ mindarról, aki ő.

Megdolgoztál érte

A másikat a párja, a barátnői vagy a szerettei ajándékozzák meg, mert el akarják mondani neki, mennyire szeretik. Számára az ékszer kapocs és talizmán, melyre nézve tudja, hogy nincs egyedül a világban. Neki minden Pandora charm egy történet, egy mosoly, amire örökkön át emlékezni fog.

Pandora táska

Megéri-e spórolni magadon?

Te is azok közé tartozol, akik sosem sajnálják a pénzt, az időt, az energiát másoktól, de szinte lebénulnak, ha saját maguknak kellene valamit „elvenni”? Ha ruhát akarsz venni, végül minden pénzed a gyerekekre költöd, és sosem jössz haza barátnőzésről meglepetések nélkül?

Vajon miért nem szereted magadat úgy, mint a többieket?! Ne hidd, hogy nem érsz annyit, mint bárki más…! Akár szingli vagy, akár sokgyerekes anya: küzdesz. Minden nap teszel azért, hogy a világ egy jobb hely legyen, és azok, akik fontosak számodra, boldogok legyenek. Mindegy, hogy csak egy széles mosoly az éjszakai portásnak, húsleves a barátnődnek vagy éppen „magától értetődő támogatás” a párodnak, magadra is figyelned kell!

Ha nem pihensz, kimerülsz, és nem leszel majd ott a többieknek – és idővel magadat is elveszítheted. Ha nem eszel rendesen, elfogysz, vagy felborul a testi-lelki egyensúlyod. Ha nem szereted magad, a legfényesebben ragyogó kristály is csak múló öröm csupán.

Találj vissza önmagadhoz!

Egyszerűen nem tehetsz mást. Nem számít, hány éves vagy, vissza kell találnod ahhoz a mosolygós, tiszta lelkű lányhoz, aki voltál. Aki nemcsak elhitte, hanem legbelül elemi erővel érezte is, hogy a legjobbat érdemli, és még előtte az élet.Találj vissza önmagadhoz!

Lehet, hogy egy ponton az asztalra kell csapnod… Vagy talán még annál is többet kell tenned. De mi lehet fontosabb, mint teljes értékű életet élve, önmagadat becsülve és szeretve boldogan élni? Hogyan mutathatsz példát a gyermekeidnek enélkül? Hogyan tudsz tükörbe nézni, tudván, hogy az elfogadást és szeretetet, amit a világtól vársz, képtelen vagy megadni önmagad számára?

Te vagy a megoldás, és te vagy a kulcs. Ismerd meg azt, aki vagy, és szeresd magadat úgy, ahogy megérdemled!