Pandora Blog

Pandora Keletre hajózva

MomentsBox
2021.10.28 15:30
Pandora Keletre hajózva

Ebben a részben egy kisebb betekintést nyújtunk a jelenleg nálunk pihenő Moments utazós charmok által a különböző Keleti kultúrákba. Reméljük, tetszeni fog, és a Pandora világán kívül egy kicsit a mindennapokban is tudunk újat vagy érdekeset írni Nektek.

A Pandora Horgonyt fel, és induljunk hát erre a különleges utazásra a MomentsBox segítségével. 

Pandora Horgony moments charm

Kezdjük egy kis bemelegítéssel, az első választottunk nem más, mint a Jóga charm. Tudtátok, hogy ez a mozgásforma az ókori Indiába nyúlik vissza és az első feljegyzések róla Kr. e. 1500 és 1000 közé tehetők, továbbá az ősi távol-keleti indoárja népek tapasztalatai láthatók benne? A jóga más néven szankszkrit, a keleti bölcselet egy formája, célja a testi és szellemi erők felébresztése.

Pandora Jóga charm, Pandora yoga

Ha már a testi és szellemi erők, akkor térjünk is át gyorsan a Feng shui állataira. A Happy Together Pandora charm, ha még nem vettétek észre, egy sárkányt és egy főnix madarat ábrázol, ami így együtt az igazi boldogságot, a hosszantartó szerelmet/házasságot és a kiegyensúlyozott párkapcsolatot jelenti.

Pandora Happy Together charm

Következő érdekességünk a Pandora dzsunka charm, avagy a piros vitorlás charm köré fonódik. Tudtátok, hogy ennek a hajónak a jellegzetessége a bambuszrudakkal merevített vitorlában és a hosszan hátranyúló tatban rejlik? Ezt a hajótípust Kína partjainál kezdték készíteni és mind a mai napig használják is ezt a fajta megoldást.

Pandora Dzsunka charm

Korea öltözékét nem is szimbolizálhatná jobban a Pandora Koreai Hanbok baba charm, aki hanbok-ot vagy más néven csoszonot-ot visel. A hanbok alapdizájnja a három koreai királyság idejében (1-7. század) jelent meg, azóta számos változáson esett át, főként a női hanbok alakult át látványosabban. A modern időkben a hanbokot csak különleges eseményeken, ünnepek alkalmával, esküvőkön, temetéseken hordják a koreaiak, a mindennapokból kiszorította a nyugati stílusú öltözködés.

Pandora Koreai Hanbok baba charm

A következő választásunk a Pandora esti bulija felé visz minket, ahol megismerkedhetünk egy-két igazán különleges, a Távol-Kelet ízeit tükröző itallal, ami lehet a Mai Tai, a Lotus Blossom vagy akár egy Licsis ízorgia koktél a sok finomság közül.

Pandora esti buli charm

Azt hinnénk, hogy egy Pandora Malacpersely charm nem tartogat nagy meglepetéseket. Pedig szerintünk elég érdekes, hogy az elsők között talált malacpersely a Jávai Királyság (Indonézia) Majapahit városához köthető, és ez feltételezhetően a 14–15. századból való. Kínában a disznó az erő, a szerencse és a bőség szimbóluma.

Pandora Malacpersely charm

Pandora Fehér-nap charm érdekessége, hogy a Keleti kultúrák egyes képviselői a Valentin-nap után pontosan egy hónappal, vagyis Március 14.-én tartanak egy olyan napot, amikor is a kapott ajándékokat viszonozzák. Ezekben a kultúrákban a Valentin-nap és a Fehér Nap közötti különbség az, hogy ki adja az ajándékokat. A nők Valentin-napi ajándékként csokoládét adnak a férfiaknak. Egy hónappal később a férfiak visszajuttatják a szívességet azáltal, hogy két-háromszor drágább ajándékokat vásárolnak a nőknek.

Pandora Fehér nap charm

Reméljük tudtunk nektek néhány plusz információt nyújtani a charmok hátterével kapcsolatban. Az elérhető darabokat pedig egy egyszerű kattintással elérhetitek, vagy a termék képére, vagy a termék nevére való koppintással. :)

Keleti érdekességek Pandora