Pandora Blog

Pandora ékszerek tisztítása, avagy a mindig aktuális téma

MomentsBox
2022.03.17 17:47
Pandora ékszerek tisztítása, avagy a mindig aktuális téma

Ugye Ti is észrevettétek már, hogy ha sokat hordjátok vagy éppen nem hordjátok a kedvenc ékszereiteket akkor is tapasztalható, hogy egy idő múlva megfeketednek, elvesztik fényüket. Ez részben azért van, mert egyszerűen bepiszkolódnak. De miért van ez, és mit tehetünk?

Ékszereidre sok minden rárakódik a környezetedből, beszélhetünk akár a krémekről, izzadtságról, parfümről és más egyebek hatásairól is. Másrészt maga a levegő kéntartalma is hatással van a kincseidre, hiszen ennek következtében ezüst-szulfid vonja be az ékszereinkt felületét és ezáltal elszíneződik sötétre. Ez egy teljesen normális, természetes kémiai folyamat. A korábban említett okok miatt is ajánlott bizonyos időközönként az ékszerek tisztítása, hogy tovább megőrizhessék hosszan tartó ragyogásukat.

A Pandora ékszerek MEGÓVÁSA
A nedvesség, a meleg, az izzadság és a különböző vegyszerek az ékszerek „homályosodásához” vezethethetnek, ezért is ajánlott fürdés, szaunázás, úszás és egyéb sportolás előtt azokat levenni. Javasolt az ékszer indulás előtti felvétele, majd viselés utáni levétele, majd megfelelő tárolása. Kerülni kell a smink, a krémek, a hajlakk, a parfüm és a háztartási vegyszerekkel való érintkezést, hiszen ezek is hozzá járulhatnak az ékszerek sérüléséhez.

Hogyan kezdjek hozzá otthon a tisztításhoz?

Nem kell semmi extra dolog a házi „nagy takarításhoz”. Elsősorban hétköznapi dolgokra van szükségünk: szappanra és meleg vízre. Ez után pedig egy különleges ezüstök tisztítására és ápolására kifejezetten ajánlott ékszertisztító kendőre. Ugye nem is olyan bonyolult? Na de nézzük a gyakorlatban az extra meglepi után!

Otthoni Pandora tisztítás

Extra meglepetés: KEDVEZMÉNY a „tavaszi nagytakarításhoz”:

Szeretnénk meglepni benneteket egy szuper akcióval a hétvégén! Ezzel hívunk mindenkit „Tavaszi nagytakarításra” a Pandora ékszereink körül. Most 20% kedvezménnyel vásárolhatjátok meg az általunk forgalmazott CONNOISSEURS tisztítókendőket! Most pedig kezdjünk bele a kedvenc ékszereink ápolásába együtt! :)

Kedvezmény

Pandora ékszertisztítás otthoni lépései, ahogyan mi is szoktuk:

1.) Langyos vízben keverj el egy kis szappant vagy mosogatószert. A lényeg, hogy jó zsíroldó legyen, de ne szemcsés. Áztasd benne az ékszert maximum 2-3 percig!

2.) Válassz egy puha sörtéjű fogkefét, amellyel nagyon finoman dörzsöld át az ékszert, hogy az apró réseket is meg tudd tisztítani. Majd folyóvízben öblítsd le! Tényleg légy óvatos, és puha legyen a kefe, ez fontos!

3.) Ezt követően töröld szárazra egy törölköző vagy egy papírtörlő, vagy egy még puhább, mikroszálas törlőkendő segítségével.

4.) Ezt követően lesz szükséged a választott ékszertisztító kendődre. Alaposan töröld át vele az ékszereidet, hogy visszakaphassák eredeti ragyogásukat, valamint rákerülhessen a speciális, sötétedés elleni védőréteg.

Csupán néhány perc és a kedvenc ékszereid újra tiszták és ragyogóak lesznek!

ElőtteUTÁNA

VIGYÁZAT

Mi nem ajánlunk más háztartási szereket, mint például fogkrémet vagy a szódabikarbónát a tisztításhoz, vagy egyéb más vegyszereket. Ezek akár vissza fordíthatatlan károsodást is képesek hozni a kedvenc ékszereiden. A fogkrém pl. korrodálódást okozhat, a szódabikarbóna pedig savassága megrongálhatja az ékszereket.

Vegyszereket ne

ÉKSZERTISZTÍTÓ kendő, amit mi is ajánlunk

Mi a tapasztalataink alapján a Connoisseurs világelső termékei közül az ezüst és arany ékszerekhez is tökéletesen használható tisztítókendőit használjuk és ajánljuk.

Mi sem biztosítja ezt jobban, hogy a márka lehetőséget kínál arany, ezüst, platina, gyémant, igazgyöngy, drága- és féldrágakövek, órák tisztítására, karbantartására is, vagyis egy teljeskörűen ékszer és kiegészítő tisztásra szakosodott márkáról beszélhetünk.

Miért különleges a CONNOISSEURS tisztítókendő?

  • Egy lépésben fényesítik és védőréteget is hagynak a kedvenc Pandora ékszereken
  • 7,6 cm X 8,9 cm lapok
  • 25 db/csomag
  • Visszazárható doboz
  • Gazdaságos, kedvező kiszerelés
  • Praktikus kialakítás

Connoisseurs ékszertisztító

CONNOISSEURS ékszertisztító kendő használata

1.) Vegyük le az ékszert magunkról.

2.) Könnyeden töröljük át az ékszereinket egy tisztítólappal.

Így eltávolíthatjuk a szennyeződést és az ezüst elszíneződést, amelyet a különböző kozmetikumok, vagy a levegő kéntartalma okozh, de akár a bőrünk savasabb PH értéke is hozzájárul a sötétedéshez. Ne aggódjunk, egyszerűen a speciális tisztító kendővel finoman átdörzsölve el tudjuk távolítani az ezüst-szulfidot.

3.) A túlzott dörzsölés nyomot hagyhat a kézen vagy az ékszeren, ezeket letörölhetjük nedves, puha ruhával.

4.) Mossunk kezet szappanos vízzel! 

Ha a kendő teljesen befeketedett akkor ideje kidobni.

Összetétel: nem ionos felületaktív anyagok: 5-15 %, Anionos felületaktív anyagok: <5%, parfüm K3621, Quartenium-15.
További információért keresd fel az hivatalos honlapot: https://connoisseurs.com/

Pandora ékszer - anyagok típusai:

OXIDÁLT STERLING EZÜST
Az erőteljes polírozás kerülendő az oxidált ezüst ékszereken, mivel így az ékszer elveszítheti vintage, régies jellegét. Idővel az oxidált hatás csökkenhet, melyet ékszerész segítségével orvosolhatsz.

KÖVEK
A köves ékszereket körültekintően kell tárolni, amikor nem hordjuk őket, akkor más ékszerektől különítsük, el a sérülés megakadályozása miatt. Tisztításukhoz használj szappanos csapvizet és a nagyon puha kefét. Ha ultrahangos tisztítást végzel, körültekintően kövesd az adott kőre vonatkozó használati útmutatót!

ÉDESVÍZI TENYÉSZTETT GYÖNGY
Az édesvízi tenyésztett gyöngy különleges ápolást igényel. Ne áztasd hosszabb ideig és ne használj hozzá tisztítószereket sem. A puha kefe tökéletes megoldás a tisztításukra.

TŰZZOMÁNC
A PANDORA által használt tűzzománc nem tartalmaz üveget, ezáltal élettartama még hosszabb. Tisztításához szappanos vizet és a puha kefét ajánljunk.

ÜVEG
A mindennapos ápoláshoz egyszerűen törölgesd át az ékszert. Tisztítsd szappanos vízzel és puha kefével, majd öblítsd le csapvízzel és töröld szárazra egy tiszta, puha ruhával. Ha az üveg homályossá válik, csak dörzsölj bele egy kis ásványi olajat majd töröld át a felületet egy tiszta ruhával. A nedves polírkendőt csak a fém részeken használd. Az ultrahangos tisztítás viszont kerülendő.

BŐR
Válassz vegyszermentes tisztítószereket vagy nyeregszappant. A szennyeződéseket próbáld meg minél hamarabb eltávolítani. A víz vagy az erős tisztítószerek elvonják a bőrből a természetes olajokat, amelyek merevvé és töredezetté teszik az ékszert! A bőr ékszereket ne tedd ki közvetlen hőhatásnak!


TEXTIL ÉKSZEREK
A PANDORA textil ékszerek természetes vagy szintetikus anyagból készülnek. Ne áztasd őket vízben, mert az károsodhatnak!

SZILIKON ELEMEK
Bizonyos PANDORA ékszerek szilikonbetétet tartalmaznak, például az ESSENCE kollekció vagy az egyes klipek.  Ne tegyük ki őket hirtelen hőváltozásnak, mert ez gyengítheti a szilikont, amely csúszkálást eredményezhet. A Moments charmokat ne viseljük az ESSENCE COLLECTION karkötőkön!

PANDORA ROSE és FUTTATOTT ÉKSZEREK
A futtatott ékszereket egy puha ruhával javasolt óvatosan áttörölgetni, esetleg enyhe szappanos vízzel átöblíteni, hogy megőrizhessük a fedőréteget minél hosszabb ideig. Az erős polírozás, ezüsttisztító szerek és az ultrahangos tisztítás károsíthatja a futtatott ékszereket, ezért kerüld el használatukat. Vigyázz, hogy ne érintkezzen érdes felületű tárgyakkal, mivel ezek áthatolhatnak a futtatáson, ezáltal megsértve a felületet! A futtatott felületű ékszerek kopása viszont természetes folyamat!

Kedvezmény

Extra KEDVEZMÉNY:

Szeretnénk meglepni benneteket egy szuper akcióval a hétvégén! Ezzel hívunk mindenkit „Tavaszi nagytakarításra” a Pandora ékszereink körül. Most 20% kedvezménnyel vásárolhatjátok meg az általunk forgalmazott CONNOISSEURS tisztítókendőket!

Posta költségünk továbbra is kedvező (1290 Ft), így üzleti csomagként kérhető:
PostaPontra, Csomagautomatába, Postán maradóra, vagy akár házhoz is.