Pandora Blog

Utazás önmagadhoz a Pandorával

MomentsBox
2021.09.30 12:40
Utazás önmagadhoz a Pandorával

Észrevetted már, hogy mi nők folyton aggódunk valami miatt, vagy valakiért? Állandóan kattog az agyunk. Megvan-e minden a suliba a gyereknek, nem felejtettünk-e el befizetni egy számlát, beszereztük-e az összes karácsonyi ajándékot és gondoskodtunk-e róla, hogy mindenki ott legyen és akkor legyen ott, amikor és ahol lennie kell. 

Az egész életünk kész logisztikai bravúr- és gyakran úgy próbálunk időt nyerni magunknak, hogy elfelejtkezünk valami fontosról: önmagunkról.

Ha anya jól van, mindenki jól van

Közhely, de épp ezért igaz. Mi nők vagyunk azok, akik működésben tartjuk a világot. Ha egy megfázás, vagy akár komolyabb betegség miatt kidőlünk a sorból, az egész család kibillen egyensúlyi helyzetéből- még akkor is, ha olyan kapcsolatban élünk, ami közös munkamegosztáson és egyenlőségen alapul.

Ha anya jól van, mindenki jól van

Időt fordítani önmagunkra és az egészségünkre nem önzés, kötelesség! Egyszerűen nem hanyagolhatjuk el.

Szorongás helyett

A legtöbbet azzal ártjuk magunknak, hogy olyan dolgokon szorongunk, amiket nem irányíthatunk. Hiába követjük óránként a Covid híreket, a vírust és a kormányzati döntéseket nem mi irányítjuk. Épp ezért felesleges folyton azon aggodalmaskodni, hogy mi lesz, ha bezárnak az iskolák és hogyan oldjuk majd meg, ha újra távoktatásban tanulnak a gyerekek. Ráérünk ezen akkor rugózni, ha a helyzet előáll- úgyis megoldjuk, hiszen nem tehetünk mást!

Aggódás helyett

Nincs értelme azon kattogni, hogy vajon mit reagál majd az anyósunk, ha valamire nemet mondunk neki. Nem kell attól félnünk, hogy az örökké kritikus nagynéninek ízlik-e az ebéd és nem kell állandóan arra törekednünk, hogy megfeleljünk mindenkinek. Nem sikerülhet és nem is kell sikerülnie! 

Minden perc, amit azzal töltünk, hogy megpróbáljuk kitalálni mások gondolatait vagy majdani események lehetséges következményeinek megoldását dolgozzuk ki fejben, elpocsékolt idő.

Anyaidő, énidő

Tele van a naptárunk egy csomó programmal edzéstől a szülői értekezletig? Nincs vele semmi baj, ha mellette csinos kockákba rendezve ott áll az is, mikor törődünk majd önmagunkkal! 

Eddig nem adtunk magunknak dedikált időt? Akkor most már nagyon is itt az ideje! Ragadjunk tollat és határozzuk elmagunkat! Döntsük el, mi az, ami számunkra a feltöltődést jelenti- legyen az kozmetikus, fodrász, körmös vagy éppen olvasás, esetleg hosszú és forró kádfürdő. Aztán nincs más dolgunk, mint beleírni a családi naptárba vagy appba, mikor fogjuk csinálni.

Énidő

Ne feledjük! Van, akinek azért nincs ideje önmagára, mert úgy érzi, az anyaidőnek naptárba írás nélkül is bele kellene férnie a mindennapokba. Másnak azért nem fér bele a napjaiba, mert nem írja be a naptárba. 

Néha kell egy kis támogatás 

Anyaként gyakran érzed úgy, hogy összecsapnak a fejed fölött a hullámok? Kész hazardírozás az élet, ha naponta ezer meg egy dologra kell figyelned. Jól jöhet, ha van nálad valami, ami emlékeztet a fontos pillanatokra és arra, miért csinálod. Valami, amire bármikor rápillanthatsz és ami segít észben tartani, ki vagy. Valami, ami Pandora.

Pandora családi karkötő

A Pandora nem csupán ékszer 

A Pandora ékszerek beszerzése és aprólékos "felépítése" egy életérzés. Egy különleges lehetőség, hogy kifejezd és megerősítsd, támogasd önmagad. Amikor végül megtelik az ezüstlánc, az elkészült karkötő már nemcsak ékszer, hanem személyre szabott lélekfonal is, melyen minden ezüst vagy arany gömböcskének saját múltja, története, jelentése van. 

Nem dísz. Talizmán, ami átsegít az élet minden viharán.